Andra sportdrycker och PWO:s

sportdryck och PWOPWO är produkter som är relativt lika sportdrycker bara att man riktad in sig mer på stimulerande ämnen än till exempel kolhydrater. PWO:s har blivit riktigt populärt och det är många som lovprisar deras förmåga att ge en snabb energikick och ett extra boost som ger bättre resultat under själva träningspasset. Frågan är om alla verkligen vet vad det är man stoppar i sig när man tar dessa kosttillskott? Den här typen av tillskott har sett ett dramatiskt uppsving den senaste tiden och är definitivt en populär trend som verkar vara här för att stanna. Här nedan kan du läsa mer om de vanligaste ämnena som PWO:s ofta innehåller så att du kan få en större inblick i de olika produkter som finns på marknaden och kunna känna dig trygg i ditt köp.

Vanliga ämnen i en PWO är:

Kreatin

Det här ämnet ökar både uthålligheten och hjälper till att bygga upp muskelvävnad snabbare. Det ger även en bättre återhämtning efter träning och anses vara bland de mest effektiva tillskotten för att bygga muskler och öka i styrka. Kreatin finns naturligt i små mängder i kroppen och man får det även i sig när man äter rött kött.

Beta-alanin

Detta är en aminosyra som höjer nybildningen av ämnet karosin i musklerna. Effekten blir att man får mindre mjölksyra och att kroppen kan upprätthålla rätt PH-balans i muskelvävnaden. Aminosyran effektiviserar din träning genom att fördröja tiden tills musklerna blir utpumpade och minska förekomsten av mjölksyra.

Tyrosin

Denna aminosyra sätter fart på syntesen av kroppens tillväxthormon och är därför effektiv både för att stimulera nybildning av muskelvävnad och minska fettupplagringen i kroppen. Eftersom Tyrosin även spelar en roll i skapandet av dopamin som är ett hormon som ökar den mentala skärpan och ger en bättre förmåga att fokusera så hjälper det här ämnet även till att öka motivationen och ger en uppiggande effekt.

Taurin

Aminosyran Taurin hjälper cellerna att bibehålla rätt vätska och saltnivåer vilket ger musklervävnaden en chans att fungera optimalt. Syran skyddar även hjärtmuskeln, reglerar och ökar vår fettförbränning, samt balanserar blodsockernivåerna.

Koffein

Att koffein har en stimulerande och uppiggande effekt vet alla kaffeälskare. Att det även hjälper nervsystemet att kommunicera effektivare vilket leder till snabbare reaktioner och bättre koordination är däremot kanske en glad överraskning. Det finns även studier som visar att koffein har en ökande effekt på kroppens fettförbränning.

Detta är bara några av alla de ämnen som finns i en PWO. Mer om deras innehåll och effekter kan man läsa här.